Британският производител на домакински електроуреди Dyson заяви, че планира да

...
 Британският производител на домакински електроуреди Dyson заяви, че планира да
Коментари Харесай

Британската компания Dyson ще строи завод за електромобили в Сингапур

 Британският производител на домашен електроуреди Dyson съобщи, че възнамерява да построи цех за електрически автомобили в Сингапур, който би трябвало да стартира да действа през 2020 година, оповестява CNN.
От Dyson обясниха, че са избрали Сингапур поради неговия богат опит в производството, квалифицираната работна ръка и близостта на града до пазарите с бърз стопански напредък в Азия. Според изпълнителния шеф на английската компания Джим Роуън Сингапур е „ вярното място, където могат да се създават висококачествени машини “.

През 2017 година създателят на Dyson Джеймс Дайсън разгласи, че компанията се причислява към световната конкуренция при електрическите транспортни средства, стартирана от огромните имена в бизнеса като Tesla.

Dyson възнамерява да влага 2 милиарда паунда (2,6 милиарда долара) за производството на електрически автомобили до 2021 година Понастоящем към 400 индивида работят по този план единствено във Англия, като други 1100 служащи към този момент са наети в Сингапур.
 
Компанията има и индустриално дружество в Малайзия.

С построяването на цех отвън рамките на Обединеното кралство, Dyson цели да евентуалното нарушение на веригата на доставки, откакто Англия напусне Европейския съюз.

Онези производители на коли, които имат фабрики на територията на Кралството, предизвестиха, че митническите инспекции, които могат да зародят след Brexit, биха могли да забавят доставките на автомобилни елементи, принуждавайки концерните да реалокират своите заводи.
По публикацията работи: Аспарух Илиев
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР